Kom med indenfor i Porsches ‘hemmelige’ bilsamling

Husker du ‘Moby Dick’ ?
Men Martini-rallybilen er langt fra den eneste racerbil i hallerne. Faktisk er her hele 120 racerbiler, og de har alle en historie. En af dem i den absolutte superliga har tilnavnet “Moby Dick”.

Det var racerudgaven af Porsche 911 Turbo, internt kendt som 935. Med sin kæmpe hækvinge og en helt hvid farve fik den under de første testkørsler øgenavnet Moby Dick. I hallerne holder der to udgaver af den.

Moby Dick har en 3,2-liters boxermotor med biturbo og vanvittige 845 hk. Det gav en topfart på 370 km/t på Le Mans-langsiden. Det var en vinderkombination, for ud af de 370 løb, som 935-modellen deltog i, vandt den 123 – blandt andet Le Mans i 1979.


Bag ved den aldrende hval holder den anden 935, men her er motoren kun på 1,4-liter. Den yder dog stadig 390 hk. Derfor fik den øgenavnet “The Baby” på grund af den lille motor.

Gulf-legende på hjul
Mens vi går rundt, bliver jeg faktisk en smule taknemlig over, at jeg aldrig har interesseret mig specielt for racerløb, for jeg er sikker på, at mit hoved var eksploderet i en sky af hjernemasse – aldrig har jeg set så mange succesfulde racerbiler samlet på ét sted.

Bag mig holder eksempelvis en Gulf-farvet 908/3, som er en legende på hjul. Den tog andenpladsen i landevejsløbet Targa Florio i 1970 med en 8-cylindret, 3-liters boxermotor med 350 hk. Karrossen i glasfiber og rammen i alu gav en vægt på 550 kilo.

Klik ‘NÆSTE SIDE’ for at læse videre


Reklame: