Annonce:

Kører udenom Danmark – ny bil er kæmpe fiasko for Volvo

Før EM90 har Volvo aldrig bygget en MPV. Og det er der nok en grund til. Bilisterne bliver nemlig væk fra mærkets dyreste bil til dato.

EM90 er Volvos dyreste bil nogensinde.

Men det er ikke nødvendigvis noget godt. I hvert fald kan Volvo næppe være bekendt at skrive hjem om salgstallene, som lige nu kun kommer fra Kina. Fordi elbilen, der i øvrigt er Volvos første MPV, er et gigantisk flop.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Bilisterne på verdens største bilmarked styrer decideret uden om bilen. På tre måneder har det kinesiske mærke kun solgt 859 eksemplarer af EM90. Og i maj måned blev det til bare 244 biler.

Det står i skærende kontrast til eksempelvis den langt mindre EX30, som er identisk med Smart#1 og Zeekr X, som har kastet 11.035 ordrer af sig i den samme måned.

LÆS OGSÅ: Minister vil ophæve benzin-forbud: “Vi skal ikke bestemme”

Volvo viste EM90 frem for omverdenen i november sidste år, men vi skulle helt frem til februar i år, før produktionen begyndte at rulle. Den står dog mere eller mindre stille igen på grund af det svigtende salg.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

EM90’eren har dog ikke meget med Volvo at gøre. Der er tale om et mærkebytte. For bilen findes og fandtes allerede før præsentationen sidste år som Zeekr 009.

For at undgå en intern kopisag har Volvo dog skiftet fronten på bilen ud, så især forlygterne minder om dem, man finder i det øvrige Volvo-modelprogram udstyret med. Thors hammer kaldes de. Forlygterne altså.

Trods et minimalt salg hævder Volvos folk alligevel at være godt tilfredse med den måde EM90’eren klarer sig på, og den modtagelse modellen har fået.

– EM90 er ikke et volumenprodukt, og vi er tilfredse med, hvordan det er blevet modtaget indtil videre. Produktionen vil gradvist blive skruet op, siger Kristin Boldemann Wester, global PR-chef for Volvo, ifølge Carup.

Mere efter annoncerne:

BETALER DU OGSÅ FOR MEGET FOR DIN BILFORSIKRING?

Indtast din nummerplade herunder og se gode priser på 30 sekunder - gratis:


Mere herunder:

Det sløje salg kan også hænge sammen med prisen. EM90, som altså foreløbig kun forhandles i Kina, koster fra 818.000 yuan. Det svarer til 774.000 danske kroner.

Den bedstsælgende Volvo herhjemme er den lille EX30. 1.539 eksemplarer af bilen har indtil nu fået danske nummerplader på.

Læs flere spændende nyheder fra og om bilernes verden lige her!


Annonce:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler