Annonce:

Minister vil ophæve benzin-forbud: “Vi skal ikke bestemme”

Tysklands finansminister Christian Lindner vil have ophævet EU’s forbud mod forbrændingsmotoren. Politikerne skal ikke bestemme, hvad bilisterne skal køre i.

Med et forbud mod benzin- og dieselbilerne risikerer EU at stå i vejen for den teknologiske udvikling.

Så klar i mælet er Tysklands finansminister Christian Lindner. Ministeren mener i øvrigt heller ikke, at politikerne skal blande sig i, hvad bilisterne kører i.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Derfor vil Lindner nu gå efter at få det forbud, som EU fik stemt igennem sidste, skrottet helt igen. Det er bedre med teknologisk åbenhed, lyder argumentet.

– Trods modstand fra EU-kommissionen lykkedes det os at få en undtagelse fra forbrændingsforbuddet, hvis biler er drevet af syntetiske brændstoffer.

LÆS OGSÅ: BYD’s nye hybridbil lover over 2.000 kilometer på én tank

– Men vi bør gå længere end det og fokusere på åbenhed over for den teknologiske udvikling, siger finansministeren i et interview med tyske avis Augsburger Allgemeine.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

Christian Lindner hævder i øvrigt, at det ikke kun er elbiler, der kan fascinere og samtidig bidrage til en grøn omstilling. Der er andre alternativer. Lige så vigtigt er det, at det er forbrugerne og efterspørgslen der styrer markedet.

– Vi er blevet enige om, at klimavenlige brændstoffer skal behandles på samme måde afgiftsmæssigt som elektrisk mobilitet.

– Lovforslaget om lovændringer er klar til afstemning i Tyskland. Jeg håber, at det vil sende et signal til industrien, om at den føderale regering mener det alvorligt, når der tales om teknologisk frihed, afslutter Christian Lindner.

Finansministeren er ikke den eneste, der har udtalt sig om forbuddet mod forbrændingsmotoren, siden det lykkedes EU at få det vedtaget. Et tidligere medlem af BMW’s bestyrelse mener ligefrem, at EU-parlamentet ombestemmer sig senest i 2026. Læs mere om det her.

Mere efter annoncerne:

BETALER DU OGSÅ FOR MEGET FOR DIN BILFORSIKRING?

Indtast din nummerplade herunder og se gode priser på 30 sekunder - gratis:


Mere herunder:

Læs flere spændende nyheder fra og om bilernes verden lige her!


Annonce:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler