Knaldet! Myndigheder fanger smuglerforsøg af McLaren 620R

Nogen på Filippinerne ville slippe billigere i afgift, så man forsøgte at importere en McLaren 620R, som nogen den slet ikke er.

Der findes kun 350 eksemplarer af McLaren 620R, og i sidste måned havde én af de håndbyggede, engelske superbiler kurs mod Filippinernes hovedstad Manila.

Helt i havn nåede bilen aldrig. I hvert fald ikke før tolderne i landet opdagede noget fusk med bilens papirer.

For at slippe billigere i registreringsafgift og importmoms havde ‘nogen’ nemlig skrevet bil ind som fragten af en Porsche Cayman. Hvilket den jo meget tydeligt for enhver ikke er.


Og altså også for tolderne på Filippinerne. I et opslag på Facebook skriver de filippinske myndigheder, at bilen var ‘sluppet’ med 1.5 millioner peso i afgift, hvis den var sluppet uden om deres kontrol.

LÆS OGSÅ: Virkelig god idé – Nogen vil ha’ 1.8 mio. kr. for denne Ferrari-limo!

I stedet kan ejermanden nu se frem til en regning, der er 10 gange så stor. 15 millioner peso er cirka 1.93 millioner danske kroner. Bilens videre skæbne er dog muligvis meget værre.

Over de seneste år har den filippinske præsident Rodrigo Duterte nemlig sat hårdt ind i kampen mod smuglergods ud og ind af østaten.

For nu har myndighederne beslaglagt bilen. Og det kan desværre nemt betyde, at den inden længe ender som skrot hos en ophugger.

Det har vi over de senere år set talrige eksempler på. Blandt andet i USA hvor man er pænt træt af folk, der ikke overholder landets meget skrappe importregler.


Reklame: