KLUMME: Her burde det koste kørekortet at køre 60 km/t

Man skal selvfølgelig overholde færdselsloven. Men at køre 60 km/t i en 80-zone hører ingen steder hjemme, mener webredaktøren.


Jeg synes ikke selv, jeg er arrigt anlagt. Hverken bag rattet eller sådan i det hele taget. Mén, kan vi lige blive enige om én ting. Det burde fanden tag mig – ja, undskyld mit sprog – koste kørekortet at køre 60 km/t, hvor det er tilladt at køre 80 km/t.

Altså, helt ærlig. Det er sådan noget, der giver mig lyst til at bide hårdt i rattet og kaste rundt om mig med mindre pæne håndtegn Ja, det er faktisk lige før, jeg får fråde om munden i ren hidsighed. Og det bare ved tanken.

Det har ingen konsekvenser 
Arrigskab bag rattet udløser ikke en bøde, så længe det ikke fører til noget, som går ud over andre. Men det burde for langsom kørsel i den grad gøre. Okay, hvis politiet vurderer, du kører for langsomt, kan du få en bøde på 1.200 kr.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Men der – undskyld mit franske igen – fandme billigt sluppet, i forhold til hvor mange i den øvrige trafik det pisser af, når moster Oda med ‘jeg har overhovedet ikke travlt’ til efternavn kører 60 km/t – eller endnu langsommere – når landvejshastigheden er 80 km/t!

I hvert fald lidt endnu. For også det skal nogle byrødder på rådhusene rundt omkring nok få forpurret lige om lidt. Mere om det om et øjeblik.. Jeg skal lige have vejret.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:


Hvem er de langsomme bilister?
Klar igen! Jeg ligger tit bag langsommere-kørende trafik, som ikke er en traktor eller andet landbrugsmaskineri (og som derfor af helt naturlige årsager (færdselsloven, red.) skal holdes fri af dette vredesudbrud.)

Men politiet burde have mulighed for at se strengere på alle andre i trafikken, som ikke er tvunget til at køre 30 km/t eller 60 km/t. Men som ikke desto mindre gør det, når der står 80 km/t eller mere på tavlen. Meget strengere.

Problemet er – tror jeg – at det er svært at spotte, hvem synderne er. Jeg kan i hvert fald ikke. Heller ikke selvom jeg lige har fået nye briller. Både sol og almindelige. For selvom jeg i min forargelse over sneglefarten minder mig selvom at se efter – altså hvem der kører så fandens langsomt – overrasker det mig gang på gang.

Det er Hr. og Fru Hakkebøf af lidt ældre dato som måske burde have kørekort. Men det er næsten lige så tit bare en padde der ikke kan finde rundt. Eller en der SMS’er eller taler i håndholdt mobil eller… så sæt dog farten op. Du må godt. Faktisk skal du!

Og så til byrødderne
For politikerne skal nok spoleret trafikken i byerne helt. Kørt den i bakgear og helt ud for nu at male med en ikke særligt veltilrettelagt pensel. De fleste politikere aner endda nul og niks, om at biler faktisk ‘sviner’ mere ved lave hastigheder.

Alligevel vil mange politikere i flere af Danmark største byer sætte hastigheden ned til 30 km/t. Også på de større veje rundt om byerne som immervæk er lavet til netop trafik. Det giver absolut ingen meningen. Heller ikke i klimaets navn.

Reklame:

En hetz mod trafikanter
Andre steder – som i Faaborg på Sydfyn – etablerer man sindssyge vejbump med en faldlem på seks centimeter. Alt sammen for – ‘på en venlig måde’ – at minde bilisterne om at sætte farten ned. Hjælper det? Næppe! Altså udover at straffe trafikanter endnu hårdere.

Vejdirektoratet siger godt nok, at bilister – der kan holde den tilladte hastighed – ikke vil mærke noget til de nye bump. Men det er løgn. Lodret løgn. Det bump kan mærkes, om så du kører 20 km/t. Men mere om det en anden gang.

Min pointe er, at det burde koste kørekortet – eller mindst to klip – at køre for langsomt. Både i byen, på landevejen, motortrafikvej, motorvej, og hvad vi nu ellers bruger 71.000 kilometer asfalt på i Danmark!

Klummen er et udtryk for skribentens egen holdning – ikke redaktionens.

 

Artikler og reklamelinks:
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk