Jyde købte ny bil – så beslaglagde politiet den

Foto: Rigspolitiet

Blot få dage efter at en 54-årig mand fra Aarhus havde købt en bil, beslaglagde politiet den. 

Du skal normalt ikke sidde med din telefon i hånden, mens du kører bil. Og da slet ikke når du kører bil uden at være fastspændt i selen. Alligevel var det præcist sådan en bilist, en patrulje fra Østjyllands Politi stoppede en morgen på Marselis Boulevard på Frederiksbjerg.

Men at betjentene stoppede bilisten, en 54-årig mand, fik kun lovovertrædelserne til at vokse på bødeblokken. Det viste sig nemlig, at manden, der få dage forinden havde købt bilen, nu for tredje gang inden for kort tid var blevet stoppet i frakendelsestiden.

LÆS OGSÅ: 200 bilister samlet til ulovligt gaderæs – politiet kom for sentEt kørekort havde han altså heller ikke. Derfor beslaglagde politiet bilen på stedet. Bilisten var da også »noget ærgerlig« over at få den bil, som han blot dage forinden havde købt, beslaglagt. Men han valgt umiddelbart ikke at protestere over det, fremgår det af døgnrapporten.

Alene kørslen uden kørekort koster manden 10.500 kr. i bøde. Mens den manglende sele løber op i 1.500 kroner.Bjørn Skjærup er journalist og webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Email: bj@boosted.dk