Hvad vil du gi’? Brandskadet Bugatti sælges på auktion

En temmelig brandskadet Bugatti Chiron skal på auktion i Florida, og selvom den er temmelig sørgelig at se på, forventes den alligevel at indbringe godt med dollars.

En temmelig brandskadet Bugatti Chiron skal på auktion i Florida, og selvom den er temmelig sørgelig at se på, forventes den at indbringe godt med dollars.

Hvis du vil have en ny Bugatti Chiron, skal du regne med at betale omkring 15 millioner kroner for den. Altså uden danske afgifter. Et brugt eksemplar er næsten lige så dyrt. Og dog. For kan du leve med en brandskade – godt nok en af de værre – kan du slippe meget billigere.

Snart har du nemlig muligheden for at byde på dette røde og meget brændte eksemplar, som led en grum skæbne. Den blev angiveligt angrebet med molotov-cocktails, da den stod parkeret i et p-hus i Florida.Bilen tilhørte tilsyneladende en amerikansk rapper, men om han har noget med sagen at gøre, er mere uklart.

En vigtig detalje
Branden gik hårdt udover især fronten af bilen. Men skal man se lidt lyst på det, kan det betyde, at motoren stadig er intakt. I en Bugatti Chiron ligger den enorme 8-liters W16-motor med fire turboer nemlig bag chaufføren.

Alligevel skal du forvente en del arbejde og det ikke kun af den kosmetiske slags. Bilen står til salg hos Copart, en slags ‘vi køber alle biler’-virksomhed. Og af videoer fremgår det, at branden især er gået hårdt udover kabinen og ikke mindst bilens ledningsnet.

LÆS OGSÅ: Service på en Bugatti Chiron koster en halv million… dollars

Desuden har branden beskadiget bilens venstre tårn. En vigtig detalje. Tårnet sørger nemlig for at kulfiberkarosseriet er stift nok i sin konstruktion. Så der er altså monster meget arbejde i at få den bil på vejene igen. Hvis den da overhovedet kan komme det.

Må kun sælges i dele
Noget tyder dog på, at spillet mere eller mindre er ude for bilen. I hvert fald i hel tilstand. Den vurderes nemlig som så skadet, at den kun må sælges i dele.

En temmelig brandskadet Bugatti Chiron skal på auktion i Florida, og selvom den er temmelig sørgelig at se på, forventes den at indbringe godt med dollars.

Ifølge Copart-annoncen er alene delene på bilen dog mindst 345.000 dollars værd. Hvilket svarer til 2,1 millioner danske kroner. Omvendt hævder Royalty Car Exotics i en youtube-video, at de har budt forsikringsselskabet, som nu ejer bilen, 1,2 millioner dollars svarende til 7,7 millioner kroner for hele Bugatti’en.

Uanset hvad bliver bilen et dyrt bekendtskab. Alene forlygten til en Chiron løber op i 35.000 dollars. Og hvis bilen nogensinde kommer på vejene igen, vil den heller ikke ligefrem være billig at holde kørende.Bjørn Skjærup er journalist og webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Email: bj@boosted.dk