Hulkenberg kritiserer Tyskland: Engang var vi en bilnation… engang!

Foto: Andy Hone / LAT Images

I dag omtaler medierne biler i dårligere og dårligere vendinger. Af samme grund har racer-talenter det svært, mener Hulkenberg.

Haas’ nyeste kører Nico Hülkenberg har især ét bud på, hvorfor Formel 1 bliver mindre og mindre populær i Tyskland. Bilers generelt dårligere omdømme i de tyske medier gør det nemlig stadig sværere for unge og kommende talenter i tysk motorsport.

– Her i landet taler medierne ikke just positivt om biler. Vi var engang en bilnation. Nu bliver der talt dårligere og dårligere om bilen, siger Hülkenberg i et interview med Süddeutsche Zeitung.

Reklameblok:LÆS OGSÅ: “Sofie” har kørt spritkørsel 500 gange – og hun bliver ved

Som sport har Formel 1 da også allerede erkendt, hvor verden er på vej hen, mener den tyske kører.

– Sporten forsøger at tilpasse sig. Det ser vi med målet om klimaneutralitet i 2030. Samtidig kører Formel 1 derhen, hvor appetiten er. Der hvor bilerne gerne må være og blive set.

Reklameblok:Reklamelink:
Mangler du dæk og fælge til bilen? Klik her og se vilde tilbud!

Det er tilsyneladende ikke i Tyskland. Faktisk har der ikke været kørt Formel 1 i landet siden 2020.

Landsmand er enig
Efter mange år med stærkt tysk tilstedeværelse i Formel 1 er Nico Hulkenberg den eneste med tysk pas i feltet. Superstjerner som verdensmestrene Michael Schumacher og Nico Rosberg er for længst væk. Og i 2022 kørte den firedobbelte VM-vinder Sebastian Vettel sit sidste løb.

Den tidligere Formel 1-kører Timo Glock er enig med Nico Hulkenberg.

– Motorsport eksisterer ikke rigtigt i Tyskland i øjeblikket, og der kan gå år, før den kommer igen, siger han til web.de.

Reklameblok:

Timo Glock, der i dag er Formel 1-ekspert hos Sky Sports, mener desuden at folk med biler som interesse har det svært i dagens Tyskland.

– Mange er bange for at blive anholdt, lige så snart der bliver kørt på alt andet end en racerbane.

Reklamelink:
Skal kæresten forkæles med lækkerier? Så klik her og se mere!

Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over otte år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk