Her er risikoen for at dø i trafikken størst

Billede af Steve Buissinne fra Pixabay

Særligt én landsdel skiller sig uheldigt ud i ulykkestatistikken.

Tal fra Rådet for Sikker Trafik viser, at der i alt er omkommet 397 personer i trafikken hvor ulykken var forårsaget af for høj fart, i perioden fra 2014 til 2019. Her omkom hele 92 af disse personer i Midt- og Vestjyllands politikreds, det skriver dagens.dk.


Hvis man eksempelvis sammenligner med Midt- og Vestsjællands Politi, er der i denne politikreds omkommet 22 personer i samme slags ulykker i denne periode.

Spørger man Michelle Laviolette, der er seniorprojektleder i Rådet for Sikker Trafik, er der to årsager, der springer i øjnene. Det skriver TV2.


Den ene er, at der er flere landeveje i den del af landet, og den anden er, at der ganske enkelt bliver kørt for hurtigt i den del af Danmark.

Inviterer til høj hastighed
Landevejene er – selvom mange nok ikke tror det – faktisk farligere at køre på, end motorvejen, hvor der ellers køres med noget højere hastighed. Der er nemlig ofte krydsende trafik og varierende hastigheder, som gør at der er større risiko for ulykker, da der er mere at holde styr på.

Derudover køres der hurtigere i Vestjylland, end der gør andre steder i Danmark.

– Når man ser på Vejdirektoratets hastighedsbarometer, så kan man se, at der af en eller anden grund bliver kørt lidt hurtigere i Vestdanmark. Og selv om det ikke drejer sig om meget, så stiger risikoen for at komme galt af sted altså bare mere for hver kilometer, man kører for hurtigt, lyder det fra Michelle Laviolette.

Hvorfor der netop i den del af Danmark køres for hurtigt, har Michelle Laviolette ikke et videnskabeligt underbygget svar på. Men hun har nogle bud.

Det muligvis kan have noget at gøre med, at der er flere lange strækninger, hvor der kan køres lige ud. Dette inviterer måske til, at der køres hurtigere. Derudover nævner hun, at svaret fra trafikanterne, når de bliver spurgt, om hvorfor de kører for hurtigt, ofte går på, at det ganske enkelt ikke bemærkes, når hastigheden bliver for høj.

Det er ikke kun, når det gælder hastighedsulykker, at Midt- og Vestjyllands politikreds indtager en trist førsteplads. Det samme gør sig gældende, når det kommer til personer dræbt i spritulykker.Boosted.dk er Danmarks største site om biler. Vil du i kontakt med os? Skriv til boosted@boosted.dk