Her afslører BMW den første M3 Touring nogensinde

Okay, rubrikken er en sandhed med modifikationer. For i en hemmelig kælder i Munchen står én E46 M3 Touring-prototype, men….


Er man BMW M-fan, er der særligt et kryds, som at værd at sætte i kalderen i år. Nemlig henover den forlængede weekend 23.- 26 juni. Det er nemlig ikke bare dage for Goodwood Festival of Speed. Det er også dage, som BMW bruger på at fejre M-afdelingens 50 års jubilæum.

Det betyder, at tyskerne tager et hav af de mest legendariske M-modeller med til England, og at fabrikken præsenterer den nye G81 M3 Touring. Officelt den første M3 Touring – BMW-sprog for stationcar – nogensinde. Og bilen? Ja, den vil dele teknik med sine øvrige M3/M4-søskende. Altså en rækkesekser på 3.000 kubik med dobbelte turboer, 510 hestekræfter og 650 Nm.

Til forskel fra det øvrige M3-program, skal vi dog ikke forvente at se en baghjulstrukket variant med manuelt gear. I hvert fald ikke med det samme.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Artikler og reklamelinks:
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk