Reklame:

Helt land udskyder forbud nye benzin- og dieselbiler – “Forbud må ikke gå ud over befolkningen”

De skal egentlig være såkaldt klimaneutrale i 2050. Men nu trækker briternes premierminister Rishi Sunak dele af den plan tilbage.

Briterne må også gerne køre i nye diesel- og benzinbiler i 2030. Det skulle ellers have været dem forbudt.

Men onsdag udskød landets Rishi Sunak på et pressemøde de planer. Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:

Artiklen fortsætter her:

Rishi Sunak og den britiske regeringen begrunder beslutningen, der udskyder forbuddet fra 2030 til 2035, med, at forbudet ikke må unødigt ud over det britiske folk.

– Hvis vi fortsætter ned ad denne vej, risikerer vi at miste det britiske folk, og den resulterende modreaktion vil ikke kun være mod specifikke politikker, men mod den bredere mission, siger premierministeren ifølge Reuters.

LÆS OGSÅ: Flere nye EU-forbud rammer også danskere med kørekort

Men biler med forbrændingsmotor er ikke det eneste, der får lov at leve længere. Den britiske regering dropper nemlig også et tiltag som ellers ville lægge yderligere skat på samtlige flyvninger i landet.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:

Artiklen fortsætter her:

Det bliver heller ikke forbudt at bore efter olie i Nordsøen, siger premierministeren. Briternes udmelding kommer nogenlunde samtidig med, at EU lægger op til at mindske de kommende emissionskrav til nye biler. De såkaldte Euro 7-regler. Læs mere om det her.


Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over ni år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Reklame:

Nyeste artikler

Reklame:

Motorsport

Læs også

Husk det nu

Reklame:

Har du læst?

Gratis artikler

Har du læst?