Grimmeste BMW til dato? Bliver den vildeste M-bil nogensinde

Den måske grimmeste bil, BMW nogensinde har sendt på gaden, bliver også deres vildeste nogensinde.


Køn er den ikke, den nye BMW XM… som tyskerne faktisk har måttet spørge Citroën om lov til at navngive sådan. Men det ændrer ikke på, at den nye SUV bestemt har noget at have sin på flere måder enorme attitude i.

Den almindelige XM udstyrer tyskerne nemlig med udgave af deres 4,4-liters V8’er, hvor den samlet ydelsen er 490 hestekræfter og 650 Nm. Næsten lige så meget som den nuværende M3/M4 uden Competition-pakken.

LÆS OGSÅ: Tidligere BMW-designer om XM – den bil er forfærdelig 

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Men XM’eren har endnu mere at byde på. For en elektrisk motor, som er koblet på gearkassen, leverer yderligere 197 hestekræfter og 150 Nm. Det bringer den samlede ydelse op på 653 hestekræfter og 800 Nm.

Den er langsom…
Så mange hestekræfter har en gadebil fra BMW aldrig haft før. Men det gør ikke den nye SUV til den hurtigste BMW nogensinde. Langt fra faktisk. At komme fra 0 til 100 km/t tager 4,1 sek. for den tonstunge tysker.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:


Og selvom det ikke ligefrem kan kaldes langsomt, er den langt billigere M240i er med sine 3,9 sek. fra 0 til 100 km/t faktisk hurtigere. Omend vægtforskellen de to biler imellem kan tilskrives en afgørende rolle på det punkt. Men selv i forhold til de egentlige konkurrenter er den nye BMW bagud, når det går lige ud.

Porsches Cayenne Turbo S E-Hybrid skal eksempelvis bare bruge 3,6 sek. på at nå de første 100 km/t fra 0.

Klik ‘NÆSTE SIDE’ for at bladre i billederne af bilen… hvis du tør

Artikler og reklamelinks:
1
2
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk