Tidligere BMW-designer om XM Concept: Den bil er forfærdelig


Han står bag den første X5, men den seneste SUV fra BMW har  Frank Stephenson absolut intet til overs for.  

– Alene fronten er lige så forfærdelig som resten af bilen.

Designeren Frank Stephenson lægger ikke skjul på, hvad han mener om sin tidligere arbejdsgivers forsøg på at skabe en ny SUV. XM Concept, som bil for nu hedder, falder nemlig helt uden for amerikanerens smag.

Det fortæller han i en ny video på sin egen Youtube-kanal. Faktisk bruger han hele 13 minutter og 44 sekunder på at save BMW midt over for deres arbejde med den store SUV.

Artiklen fortsætter efter reklamerne:Frank Stephenson har kun to positive ting at sige om XM Concept. Nemlig at kølerhjelmen (ja, kølerhjelmen) er vellykket. Og så det, at det intergrationen af det klassiske BMW-design fra C-stolpen og frem – det de kalder Hofmeister -knækket – er lykkedes meget godt.

Især med den måde hvorpå det skjuler de bagerste døres håndtag.

Men bilen bliver til noget
Et er en tidligere ansats kritik. Stephenson har i øvrigt slået stregerne til biler som Ferrari F430, McLaren P1, Maserati MC12 og Ford Escort RS Cosworth. Men hvad siger BMW selv?

Artiklen fortsætter efter reklamerne:

Tja, at dømme ud fra forlyderne i München, så er topcheferne vilde med konceptet. Bilen har således allerede fået grønt lys til en egentlig produktion. Den skal – ligesom med BMW’s andre SUV’er – bygges i USA. Formentlig allerede i 2023. Altså fra næste år.

Chefen i M-afdelingen, Frank van Meel, har da også sagt, at vi lige så godt kan vende os til den kæmpe kølergrill og de små forlygter. For det bliver BMW’s formsprog fremover.

Reklame-video:


Bjørn Skjærup er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? så skriv til bj@boosted.dk