VIDEO: Gadebil med 1.050 hk har sat vanvittig Goodwood-rekord

En gadebil, som også kommer til Danmark, satte i weekenden rekord for produktionsbiler. Altså rundt på hillclimb-banen ved Goodwood Festival of Speed.

Hvis du er bilentusiast med hang til motorlyd – forbrændingsmotorens lyd, altså – er det her nok en nyhed, du læser med blandende følelser. For at en elbil er den hurtigste produktionsbil rundt på hillclimb-banen ved Goodwood House i England betyder mange ting.

Besøg vores annoncør:Monster Trucks

Den er sygt hurtig
Blandt andet at rekorden – bortset fra dækstøj og vindens susen – er totalt lydløs. At lyden mangler, ændrer dog ikke på, at Lucid Air er den hurtigste gadebil nogensinde rundt på den 1,86 kilometer lange/korte bane.

Bilen, der – på trods af sine dæk med meget lav rullemodstand – faktisk er helt standard, kørte banen rundt på bare 50.79 sekunder. Mind you, det er stadig over 10 sekunder langsommere end det monster af en elbils-racer, som den tidligere Formel 1-kører Max Chilton satte omgangsrekord i på sidstedagen af Goodwood Festival of Speed.

En bil du kan købe… (forudbestille)
Men til forskel fra den vanvittige McMurtry Speirling har vi almindelige dødelige faktisk chancen for at komme i nærheden af en Lucid Air. Bilen, der har 1.050 hestekræfter, kommer i øvrigt også til Danmark.

Reklameblok:Faktisk kan den allerede forudbestilles. Mere præcist hvornår der er Lucid-biler i Danmark, er så svært at spå om, at ikke engang mærket har et bud selv. Ikke officelt i hvert fald.  Men ifølge Electrek.co lander de første biler på europæisk jord allerede i år.

Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over otte år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk