Fra i dag kan du spare 4 kr. på benzinen

I dag – onsdag 1. juni – sænker den tyske regering afgifterne på fossile brændstoffer. Også for danske bilister er der meget at spare på den anden side af grænsen.

Fra i dag er der mere end bare billige bajere at komme efter i Tyskland. Som del af en hjælpepakke – så landet kan komme sig oven på coronapandemien – sænker den tyske regeringen nemlig afgifterne på benzin og diesel. Omregnet i danske kroner er både benzin og diesel i tyske sat ned med omkring 4 kr. Og det vil de være i foreløbigt tre måneder.

Allerede før juni måneds første dag var benzin og diesel billgere at tanke i Tyskland. I hvert fald sammenholdt med de danske priser. Før kunne tyskerne tanke benzin til 15 kr. literen, nu er literprisen nede i 12 til 13 kr.

Reklameblok:Ifølge medlem af det tyske parlement Forbundsdagen, SPD’s Carlos Kasper, vil brændstof-rabatten spare de tyske bilister for 1 milliard euro svarende til 7,4 milliarder kroner hver måned de næste tre måneder.

Så heldige er bilisterne langt fra herhjemme. Et borgerforslag, som ellers netop vil have afskaffet alle afgifter på benzin og diesel i Danmark, har for længst fåede de krævede 50.000 støttende underskrifter. Faktisk har det nået over 84.000 underskrifter. Men først i morgen skal forslaget på bordet hos folketingets skatteudvalg.

Og her er det langt fra givet, at der kommer noget hjælp til bilisterne. Enhedslisten kalder det en dårlig, og Radikale Venstre vil først se et flertal for forslaget. Sådan lød det i hvert fald tilbage i marts måned, hvor Troels Ravn, der er regeringens skatteordfører, først ville afvente, hvad Skatterådet kom frem til med kørselsfradraget.

Reklameblok:Reklamelink:
Mangler du dæk og fælge til bilen? Klik her og se vilde tilbud!

Fradraget blev senere hævet. Dog meget beskedent. Ordføren sagde dog, at regeringen holder øje med (pris, red.)-udviklingen, og at man holder muligheden for at forhandle lavere afgifter åbne.

 

Reklamelink:
Skal kæresten forkæles med lækkerier? Så klik her og se mere!

Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over otte år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk