Ford: F-150 Lightning kan levere strøm til dit hus tre dage i streg

Foto: Ford

Hvis du ikke skal bruge din F-150 Lightning, kan du lade den stå. Batteriet vil sørge for, at der strøm i dit hus i tre dage i træk.

Ford hævder, at funktionen Intelligent Backup Power i dens nyeste elektriske pickup, F-150 Lightning, kan give forsyne en gennemsnitlig amerikansk hustand med strøm nok til tre dage. Eller helt op til 10 dage i nødstilfælde.

Og ifølge Ford vil batterifunktionen komme en stor del af F-150 Lightning-kunderne til gode. Som eksempel fremhæver Ford, at der i 2020 blev registeret et rekordstort antal strømafbrydelser i USA.

Det kræver dog lidt, hvis pickup’en skal fungerer som familiens strømforsyning. Ford-kunderne skal nemlig købe sig en såkaldt ‘Charge Station Pro’-oplader til bilen. Den er dog inkluderet, hvis man sætter kryds ved topmodellen.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Foto: Ford

Alle andre F-150 Lightning-kunder må separat finde penge til ladestationen. Men når enheden er på plads, vil man via en app kunne indstille bilen til at være husets strømkilde. Faktisk kan man sætte bilens ladestationen til kun at slå til i netop tilfælde af strømafbrydelse. Systemet vil omvendt helt automatisk registere det og slå fra igen, når den almindelig strøm vender tilbage.

Når det sker, vil batteriet i F-150 Lightning altså vende tilbage til kun at lade selve pickupen. Den dårlige nyhed? Bilen har ikke kurs mod Europa.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk