Reklame:

For dumt: Dansk bro kan ikke tåle… solen

Der er mistanke om, at den nye brokonstruktion simpelthen ikke kan tåle varme. 

Letbaner der ikke kan køre om vinteren. Letbaner der ikke kan køre om efteråret på grund af nedfaldne blade. Og nu? En bro der får det for varmt.

Ja, den er god nok. Sådan er mistanken til den nyistandsatte Kronprins Frederiks Bro i Frederikssund. De seneste uger har broen af flere omgange været spærret af i begge retninger, og nu er man muligvis kommet en forklaring nærmere.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:


Flere komponenter i den broklapperne virker nemlig ikke. Det oplyser Vejdirektoratet til TV2 Kosmopol.

Mere konkret er man kommet frem til, at det kolde vand under broen og solens stråler oppefra er en dårlig cocktail.

LÆS OGSÅ: Nyt, hidsigt fartbump er kommet til Danmark – straffen er et fald på 6 centimeter

– Fordi oversiden af broen bliver solbeskinnet, og undersiden nedkølet af vandet, er det vores teori på nuværende tidspunkt, at forbindelseselementerne bliver skæve på grund af temperaturforskellen, fortæller fagprojektleder på Kronprins Frederiks Bro for Vejdirektoratet Jens Præst til mediet.

Reklameblok:
Så nu skal broen altså renoveres igen. Det vil, siger Vejdirekoratet, ske inden for de næste par uger. Men om det så er tilfældet, vides ikke. Vejdirektoratet havde bl.a. store problemer med et vejbump i Faaborg på Sydfyn sidste.

Faktisk så store at det avancerede bump aldrig kom i drift, og man derfor måtte pille anordningen – der har kostet en million kr. – op af vejen igen. Læs mere om den sag her.

Arkivfoto: presse-fotos.dkBjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over ni år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Reklame:

Nyeste artikler

Reklame:

Motorsport

Husk det nu

Reklame:

Har du læst?

Gratis artikler

Har du læst?