Reklame:

Nyt hidsigt fartbump på vej – her skal det første være

Overhold hastighedsgrænsen eller oplev et fald på seks centimeter. Det er konsekvensen af en ny type fartbump som er på vej til Danmark. Bumpet kommer først til Sydfyn.

Svendborgvej i Faaborg bliver fremover lidt anderledes at køre på. Overholder du ikke fartgrænsen, falder hammeren med det samme. Faktisk falder du – og din bil – helt konkret 6 centimeter ned.

Det er konsekvensen af den type vejbump, Vejdirektoratet vil bygge ned i vejen. Actibump hedder det, og det er faktisk kun et bump for bilister som ikke overholder hastighedsgrænsen. Det er en radarmåling før bumpet, som holder øje med bilernes hastighed. Og er den for høj, synker bumpet i vejen. Resten af trafikken vil ikke mærke noget, lover Vejdirektoratet.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:

Artiklen fortsætter her:

Bumpet skal bygges i en 50-zone ifølge Vejdirektoratet. Næste skridt bliver at etablere to lignende fartbump på Sjælland. Det lyder måske som om. at et hav af ulykker er på vej. Men det afviser Maria Sande, der afdelingsleder i Vejdirektoratet, over for Fyens Stiftstidende.

– I Sverige er der ikke konstateret problemer for hverken cykler eller motorcykler. Der er mig bekendt ikke registreret uheld med motorcykler på de her bump.

 


Artiklen fortsætter efter reklameblokken:

Artiklen fortsætter her:
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over ni år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Reklame:

Nyeste artikler

Reklame:

Motorsport

Læs også

Husk det nu

Reklame:

Har du læst?

Gratis artikler

Har du læst?