Lovede at skrotte vildt fartbump med faldlem – men – “der var for travlt”

Actibump i Lejre
Foto: Vejdirektoratet

I Faaborg må Vejdirektoratet kaste håndklædet i ringen, allerede inden et nyt vejbump blev taget i brug. Bumpet ligger dog stadig i vejen.

– Vi har intet ønske om at løse et problem med for høj hastighed ved i stedet at skabe andre gener.

Besøg vores annoncør:Monster Trucks

LÆS OGSÅ: Nyt, hidsigt fartbump er kommet til Danmark – straffen er et fald på 6 centimeter

Sådan lød det fra Vejdirektoratet i november, da man måtte erkende, at et nyt vejbump med indbygget faldlem ikke vil komme til at fungere på Svendborgvej i Faaborg. Bumpet, der har kostet 1 million kr. i indkøb og anlæg, lovede Vejdirektoratet at få fjernet ‘inden jul’.

Det er for koldt
Men onsdag 11. januar ligger bumpet stadig i den sydfynske vej. Nu undskylder Vejdirektoratet sig med travlhed og frostvejr.

Reklameblok:– Det var desværre ikke muligt at fjerne bumpene inden jul, som vi havde håbet. Det skyldes dels travlhed hos entreprenøren og dels at der havde været en periode med frost, der vanskeliggør graveopgaver. Man vil normalt altid afvente at grave til frosten er ude af jorden, lyder det i et skriftlig svar til Boosted fra afdelingsleder i Vejdirektoratet Maria Sande.

Nu er det kun på Sjælland
I stedet er Vejdirektoratets forventning, at man skal helt hen i uge 4 – altså i slut-januar – før der sker noget. Vejdirektoratet har heller ikke taget stilling til, hvad der skal ske med det vejbump, som altså ikke skal bruges i det sydfynske.

– Vi vil først lade forsøget på Sjælland køre i et år og samle erfaringer herfra, inden vi beslutter ny placering af bumpene.

Reklameblok:

Dermed består forsøgsordningen med de såkaldte actibumps kun på to strækninger på Sjælland. Nemlig på Hovedvejen gennem Kirkebjerg i Lejre Kommune og på Vordingborgvej ved Stensved i Vordingborg Kommune. Efter planen skal effekten af de nye vejbump evalueres efter et år.

Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over otte år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk