Reklame:

Er verdens eneste – supersjælden Mercedes søger ny ejer

Der var planer om at sælge flere hundrede biler. Og det helst med mågevige døre. Kun meget få var dog interesseret.

Det begyndte med en almindelige 300CE. Coupé-udgaven af den Mercedes der senere blev til E-Klassen.

Men den tyske karosserimager Boschert havde større planer med bilen der blev til Boschert B300.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:

Artiklen fortsætter her:

Prototypen blev præsenteret på 1989-udgaven af Frankfurt Motorshow. Komplet med mågevinger fra forbilledet 300SL Gullwing, en tre-liters rækkesekser med dobbelte turbolader og 289 hestekræfter.

Lige lidt mindre end Mercedes’ egen topmodel SL500. Men Boschert B300 var bare dyrere. Meget dyrere. Og måske derfor faldt drømmen til jorden.

LÆS OGSÅ: Forventende benzin til 20 kr. literen – nu er der nyt til danske bilister

Den tyske karosserimager havde håbet at sælge 300 biler. Og de fleste med de dyre mågevinger. Men efter biludstillingen meldte kun ti købere sig.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:

Artiklen fortsætter her:

Ingen af dem hakkede dog de eksotiske døre af på ekstraudstyrslisten. Så showbilen fra 1989 er faktisk den eneste af sin slags nogensinde.

Bilen nåede aldrig ud af Tyskland, og siden 2005 har den haft samme ejer. Alene i år er der brugt 20.000 euro svarende til 149.000 kr. på at friske den op. Blandt andet med en ny lak.

RM Sotheby’s, som sætter B300’eren til salg i november måned, forventer, at den indbringer et sted mellem 250.000 og 300.000 euro.

Reklameblok:


Går bølgerne rigtig højt, skal der altså lægge 2,2 millioner kr. for bilen. Og det vel at mærke uden nogen som helst form for afgift. Og det auktionhuset skal have i salær. AV!

 

 


Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over ni år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Reklame:

Nyeste artikler

Reklame:

Motorsport

Læs også

Husk det nu

Reklame:

Har du læst?

Gratis artikler

Har du læst?