Er det BMW E30’eren med verdens laveste kilometertal?


Den trillede af samlebåndet i 1990, og så har denne to-dørs 320i faktisk ikke kørt ret meget længere lige siden.

Hvis du synes, det er svært at finde en gammel BMW E30 3-Serie i god stand, så har du helt ret. Hvis ikke de er rustet op, er de krøllet om en lygtepæl. Resten af markedet er støvsuget af rige nordmænd.

Vi mener det. Norge flyder over med E30’ere. Bilen her er dog ikke nået så langt nordpå. Den står stadig i landet, hvor den er bygget. Og der en meget god grund til, at Diamond Schwartz-lakken ser helt ny ud. Bimmeren har nemlig ikke kørt mere end 6.018 kilometer siden produktionsdagen i juni 1990.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Det svarer til, at ejeren blot har kørt 188,06 kilometer hvert år siden da. Altså lige under 200 kilometer hvert år i 32 år. Hvilket meget muligt gør bilen til E30’eren med det laveste kilometertal i verden.

Den skal koste ‘lidt’
Vi skal ikke afvise, at der står en spritny E30 M3 et sted ude i verden med 0 kilometer på tælleren. Måske i den gigantiske bilsamling hos Sultanen af Brunei? Du kan se den vilde samling – som tæller mere end 7.000 biler – her.

Men sådan en BMW E30 med 6.018 kilometer på tælleren koster lidt. Det mener ejeren i hvert fald, at den skal. Det er ‘bare’ en 320i. Altså et eksemplar med den absolut mindste rækkeseks-motor på to liter og deraf 125 hestekræfter.

Motoren i sig selv er bundsolid. Men den er på ingen måde nogen raket. Disciplinen fra 0 til 100 km/t tager 10,2 sekunder. Altså ifølge BMW’s egne opgørelser. Til gengæld er bilen udstyret med 5 manuelle gear. Pris? 36.000 euro eller 268.000 danske kroner med den dagsaktuelle vekselkurs.

Klik ‘NÆSTE SIDE’ for at bladre i billederne af bilen

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
NÆSTE SIDE
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk