Reklame:

Endnu flere nummerplader er gjort forbudt: “De er altså stødende”

Hele to gange om året mødes myndighederne for at finde ud af, hvilke nummerplader der kan virke stødende. 

Når det kommer til nummerpladekombinationer, er der nok at tage af. Eksempelvis er der hele 67,2 millioner mulige nummerplader herhjemme.

Men ligesom det er tilfældet i Danmark, er det i England ikke tilladt at køre rundt med hvad som helst på bilen. Heller ikke på bilens nummerplader.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:

Artiklen fortsætter her:

Faktisk er det sådan, at den ansvarlige myndighed holder møde om det to gange om året. Altså kun for at finde ud af, hvad man vil tillade. Og omvendt hvad der er forbudt.

Om det er et udtryk for ømskindethed eller bare almindelig pli, skal vi ikke kunne sige. Men briterne har denne gang fået at vide, at nummerplader som “FF73 CCK’, ‘AS73 H0L’ og ‘B073 L0X” nu forbudt.

LÆS OGSÅ: Nederlag til politiet – her blev der IKKE holdt fest i fotovognene 

Selv siger det britiske myndigheder, at man forbyder nummerpladerne, fordi man ikke vil tillade sexisme, diskrimination, homofobi eller bandeord som registreringsnummer.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:


Artiklen fortsætter her:

Det skriver AutoExpress, som også bringer den fulde liste af nu forbudte nummerplader. Briterne må heller ikke camouflere et ord som ‘gay’ i nummerpladen. Altså er det ikke tilladt at skrive “G4y” på bilen.

Kombinationer som “SH1T” og “WAR” er også kæmpe ‘no go’. Ligesom i Danmark er det desuden forbudt at skrive “KZ”, “AH” og “SS”, da det kan forbindes med Anden Verdenskrig.

 

Reklameblok:


 


Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over ni år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Reklame:

Nyeste artikler

Reklame:

Motorsport

Læs også

Husk det nu

Reklame:

Har du læst?

Gratis artikler

Har du læst?