Reklame:

Disse nummerplader er FORBUDT i Danmark

67,6 millioner. Så mange kombinationsmuligheder er der i det danske nummerpladersystem, altså hvis alt var tilladt.

Men sådan forholder det sig ikke. Langt fra faktisk. Så sent som i 2008 løb man tør for bogstav- og talkombinationer. Men i stedet for at udvide rækken, begyndte man forfra.

Og det er der en række grunde til. Eksempelvis bruges bogstavet ‘i’ ikke, fordi det minder for meget om et ‘1-tal’, når det trykkes på en nummerplade. “Q” er også et bogstav, som er udeladt, fordi det kan forveksles med ‘O’ eller nul.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:


Dertil skal lægges en række bogstavkombinationer, som ikke må bruges. Blandt andet  “KZ”, “HH” og “SS” fordi det kan opfattes som referencer til uhyrlighederne under Anden Verdenskrig.

Men faktisk har de mindre uhyrlige kombinationer som BH, PY og PU heller ikke lov til at optræde på en nummerplade. Reelt er kombinationsmulighederne, når vi taler om nummerplader, altså nede i omegnen af 50 millioner.

Desuden må nummerplader, som vil kunne associeres med kongehuset, heller ikke benyttes. Og endelig må du heller ikke skrive, lige hvad du vil på en ønskeplade. Heller ikke selvom du betaler 8.000 kr. for den hvert. 8 år.

 

Reklameblok:

Redaktionen
Redaktionen
Boosted.dk er Danmarks største site om biler med over en million unikke brugere og over syv millioner sidevisninger hver måned. Vil du i kontakt med os? Skriv til boosted@boosted.dk
Reklame:

Nyeste artikler

Reklame:

Motorsport

Husk det nu

Reklame:

Har du læst?

Gratis artikler

Har du læst?