Endelig er den her: den første BMW M3 Touring har 510 hk!


Efter at være rygtet i årevis, og vist camoufleret næsten lige så længe har BMW løftet hele sløret for den første M3 Touring nogensinde.

Det er næsten to år siden, at den bayerske bilproducent fortalte, at de ville sætte en M3 stationcar – eller touring som BMW siger, i produktion. Og nu er den her. Endelig!

Udvendigt er den – bortset fra at være længere – identisk med den firedørs M3. Bilen kører på 19″ forhjul, mens der er blevet plads til 20″ på bagakslen. Men modsat den firedørs M3 fås touring-modellen kun i Competition-udgaven. Ikke at det dog gør noget. For det betyder, at den sekscylindrede rækkemotor yder 510 hestekræfter og 650 Nm allerede ved 2.750 omdrejninger i minuttet.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Det hele skal igennem en ottetrins traditionelt automatgear med konverter, før hestekræfterne skal fordeles rundt mellem alle fire hjul. Alligevel går M3 Touring fra 0 til 100 km/t på bare 3,6 sekunder, 0-200 km/t er ovre på 12,9 sek., før den elektroniske begrænser sætter ind ved 250 km/t. Altså medmindre du betaler BMW for at hæve tophastigheden. Det kan fabrikken gøre med 30 km/t.

Apropos pris så lander prisen i Tyskland på 97.500 euro. Det svarer til 725.000 danske kroner uden afgifter. Bilen produceres sideløbende med sedanmodellen på BMW’s fabrik i München. Vi afventer den danske importørs prissætning. Men det ligger fast, at produktionen begynder til november.

Klik ‘NÆSTE SIDE’ for at bladre i billederne af bilen

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
NÆSTE SIDE
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk