En af kun fire i verden: Alpina Turbo-Bimmer kan blive din

Engang verdens hurtigste sedan – nu kan den blive din

Alpina E28 B7 Turbo er ikke bare fra en tid, hvor sedan’er kørte om hjørner med superbiler, denne M5-baserede supervogn er også enormt sjælden.

Ud af de 278 B7 Turbo, Alpina byggede, blev kun fire leveret med fem-trins manuelt gear. Denne i Schwarz Blue Metallic er én af dem. Og nu kan den blive din.

Enthusiast Car Group har den nemlig til salg. Den dårlige nyhed er, at de skriver “ring for pris”. Hvilket kan oversættes til, at den nok skal koste alt mellem en million og en milliard. Forhåbentlig ikke dollar.

ÅRETS JULEGAVE: SPAR 40% PÅ BILLETTEN TIL AUTO SHOW – KLIK HER!

Bilen begyndte sit liv i slut-80’ernes Japan. Her kørte den rundt, indtil den blev importeret til USA i 2015. Lige nu siger kilometertælleren 95.718 kilometer. Altså har bilen kun kørt lige knap 3.000 kilometer om året siden sin første indregsitering i 1987.

Dengang som nu gjorde Alpina sit for at skabe en ‘anderledes’ M5. Modsat fabriksbilen har E28 B7 Turbo nemlig, som navnet også antyder, en turbo koblet til den 3.5-liters rækkesekser.

Det betød, at man kunne hæve ydelsen fra de oprindelige 286 hestekræfter til 330 hestekræfter. De ‘bare’ 6,1 sekund og en tophastighed på 270 kilometer i timen var der dengang ingen anden femdørs bil, som kunne gøre efter. B7 Turbo var for en tid verdens hurtigste sedan.


Reklame: