Et bilmærke har fået 40 milliarder søgninger…på TikTok


Det kinesisk skabte TikTok er hurtigt blevet ét af de allermest populære sociale medier de senere år – gør man det op i bilmærker, stikker især BMW af. 

Der er ét klart billede på Tiktok. Der er givet vis flere. Men når det kommer til bilmærker, er BMW, det flest søger på. Det viser en ny undersøgelse som Confused.com står bag.

Men undersøgelsen går også dybere i sammenhængen mellem biler og Tiktok. For når det kommer til specifikke modeller, må BMW se sig slået. Her er det den nye Ford Maverick, som allerflest søger på.

Også når det kommer til TikTok-brugere viser undersøgelsen én ting. Ham, de fleste vil se videoer fra, hedder Daniel Mac. Navnet siger dig måske ikke så meget. Men det er ham, der stikker et kamera op i hovedet på bilister og siger: “Excuse me I love your car what do you do for a living”. Macs Tiktok-side har samlet set over 12,6 millioner følgere.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
@itsdanielmac

Step aside Colonel Sanders 🐓 #koenigesgg #hypercar #mclaren

♬ original sound – DANIEL MAC

Efter ham følger australieren Alex Hirschi. Hende kender du nok som “Supercar Blondie”. Mere end 10 millioner personer ser med, når hun lægger noget på det sociale medie.

Ses vi til Auto Show?


Skal vi igen vende tilbage til selve bilmærkerne, så ligger BMW sig langt foran konkurrenterne. I hvert fald når målestokken er Tiktok-visninger.

Med 42,9 milliarder visninger er hashtagget BMW langt den mest populære, bilrelaterede søgefrase på Tiktok. Herefter følger Mercedes med 27,1 milliarder visninger. Mens Honda og Audi må dele tredjepladsen med 20,4 milliarder visninger. Herefter følger Tesla og Ford, før Lamborghini med 19 milliarder visninger.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Nissan runder top 10 af med 11 milliarder visninger. Her er det særligt GT-R-videoerne, Tiktok-brugerne vil se.

 

 

Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk