Derfor er denne Cadillac lige solgt for 500.000… dollars


Det er ikke småpenge. Og havde bilen været med danske afgifter, var den nok dobbelt så dyr.

Escalade-V er ikke bare den nyeste Escalade. Den ekstreme SUV er også den mest potente, Cadillac nogensinde har bygget. Eksemplaret her er tilmed den første som trillede af samlebåndet i Texas.

Og nu har den fundet sin første ejer. Indrømmet, vi ved ikke, hvem han eller hun er. Men faktum er, at den første ejer af den første Escalade V i historien har fået lov til at betale en seriøst sum for det faktum.

Hele 500.000 dollars lød prisen på, da bilen forleden var på auktion. Det svarer til 3,6 millioner danske kroner. Og det er ikke, fordi bilen i sig selv er billig. Før ekstraudstyr koster bilen 150.000 dollars hos Cadillacs forhandlere.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Et monster med monster lyd!
Mærket beholder dog ikke så meget som en cent selv. Hele beløbet går til et universitet i Detroit, som historisk set blev grundlagt for kun at optage sorte studerende. Det eneste universitet af sin slags i delstaten Michigan, hvor Detroit er den største by.

Og så har vi faktisk ikke fortalt hele sandheden. For bilen der var fysisk tilstede på auktionen i sidste uge, er faktisk kun en preproduktions-model. Den rigtige Escalade V med stelnummer ‘001’ vil blive leveret til auktionens højstbydende i løbet af sommeren.

Ses vi til Auto Show?


Teknisk set er Escalade V et ordentlig brød på 2.600 kilo. Dens 6,2-liters Hemi-V8’er har 682 hestekræfter koblet til en 10-trins automatgearkasse. Nok til at få bilen fra 0 til 100 km/t på 4,4 sekunder.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk