Denne vanvittige Gallardo har 2JZ-motor

SEMA Show i Nevadas ørken er tunernes Paradis. Her ser vi hvert år de absolut vildeste ombygninger - denne Gallardo er er ingen undtagelse. 

SEMA Show i Nevadas ørken er kendt som tunernes Paradis. Her ser vi hvert år de absolut vildeste ombygning – Lambo’en her er ingen undtagelse. 

Denne Gallardo har fået nyt liv af Street Aero, og hele projektet tog 18 måneder fra start til slut. Bilen begyndte livet et helt andet sted. Nemlig på et samlebånd i Lamborghinis fabrikshaller i Italien. Dengang med 5-liters V10-motor.

LÆS OGSÅ: DETTE LIG AF EN BMW M3 HAR KØRT 533.000 KILOMETER

Den er dog siden erstattet med noget radikalt anderledes og alligevel super velkendt i tunermiljøet – nemlig en 2JZ-motor fra Toyota. Altså en rækkesekser med dobbelte turboer. En motor som taknemmeligt tager mod mange hestekræfter – rigtig mange. 

Vis dette opslag på Instagram

 

Et opslag delt af Bryce Yeager (@yeagerbomb142)


Så eksemplaret her er – selvfølgelig – ‘ramt’ af omfattende modificeringer. Faktisk er de to ladere blevet til én – omvendt sender motoren nu over 1.000 hestekræfter i asfalten.

Motorvalget er dog ikke den eneste væsentlige ændring, som Street Aero har brugt det seneste halvandet år på. Udstødningssystemet er også håndbygget… i titanium. Men det er egentlig ikke fordi, at der er så pokkers meget af det. Det er nemlig koblet direkte på turboladeren.

Tjek i øvrigt pushrod-affjedringen ud engang. Hvordan det er at køre med på vejene i stedet for racerbanen, har vi ingen idé om. Men det ser sindssygt – og meget gennemført – ud.

Men den turbo der, altså! Den er jo gigantisk!

 

Vis dette opslag på Instagram

 

Et opslag delt af Bryce Yeager (@yeagerbomb142)Bjørn Skjærup er journalist og webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Email: bj@boosted.dk