Dette lig af en E46 M3 har kørt 533.000 km

En halv million kilometer efterlader sine spor i en bil. Og denne BMW M3 er bestemt ingen undtagelse. Alligevel er den pænt dyr.

En halv million kilometer efterlader sine spor på en bil. Og denne BMW M3 er bestemt ingen undtagelse. Ovenikøbet er den pænt dyr.

Det er ikke så ualmindeligt, som det måske lyder. For nogle personbiler faktisk kører en halv million kilometer eller mere. Og de er ikke sammen gamle dieselhakkere.

Hvis du følger Car Thorttle på Youtube, ved du også, at de gutter satte en ære i at bringe en Skoda Octavia med 482.000 kilometer – 300.000 mil – på klokken tilbage til livet.

Eller hvad med historien om Irv, der kørte 5,2 millioner kilometer i sin Volvo P1800?BMW M3’eren, som denne artikel egentlig handler om, har også et absurd højt kilometertal. Det er derfor, vi skriver om den. For hvis man bare kigger på den, vil den absolut ikke være værd at skrive hjem om. Faktisk vil vores bedste råd være: Løb! Løb langt væk.

Rust og oliespild
For det ses i den grad, at bilen har kørt en distance svarende til turen til Månen og halvvejs tilbage igen.

Et hurtigt kig i synshistorikken afslører, at bilen har kørt over 32.000 kilometer om året de seneste par år. I England skal biler ældre end fire år til syn hvert år. Alene mellem 2007 og 2008 kørte bilen 61.000 kilometer eller 5.000 kilometer hver måned.

Af annoncen fremgår det, at M3’eren har haft samme ejer de sidste tretten år. Og en del af forklaringen på det meget høje kilometertal skal findes i, at bilen er blev brugt som langturs-vogn rundt i Europa.

Har fået ‘ny’ motor
Og på trods af nogle meget sørgelige skærme og olie-lækager her og der bestod bilen sidst seneste synstjek i første hug. Hvad skal den så koste? Jo, da annoncen blev lagt på Gumtree, forlangte sælger 13.599 pund svarende til 119.000 danske kroner.

Prisen er dog allerede kraftigt reduceret til 7.200 pund eller 63.000 danske kroner.

Sælger skriver desuden, at M3’eren på et tidspunkt fik foretaget en motorombytning. Det er dog ikke klart, om det drejer sig om en genopbygning af den originale 3,2-liters rækkesekser eller en helt ny motor.

Men hey?! Den røde læderstue ser ikke alt for træt ud. Men du skal forvente et gabende stort hul i læderet rundt om rattet. Til gengæld er starteren helt ny. Det samme er vinduesviskerne.

Her er beviset. 331,260 mil eller 533.111 kilometer i en BMW M3. Hva’ siger I så?


Bjørn Skjærup er journalist og webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Email: bj@boosted.dk