Reklame:

Den næste Audi R8 skal bygges på samme platform som VW Golf

Den benzindrevne Audi R8 er snart fortid. Men Audis første superbil med nummerplader får en efterfølger.

Den kører bare på noget helt andet. Nemlig strøm. og udelukkende strøm. Det bekræfter mærkets tekniske direktør Oliver Hoffmann i et interview til Autocar.

Den kommende R8 vil delvist være baseret på Volkswagens SSP-platform. Platformen med det fulde navn Volkswagen Group Scalable Systems Platform skal der kun bygges elbiler på.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:

Artiklen fortsætter her:

Men ikke nok med det Volkswagen-gruppen har sagt, at koncernen vil bygge 80 procent af alle kommende elbiler på SSP-teknikken.

I en kommentar til nyheden gjorde Hoffman det klart, at koncernens sportsvogne vil have ‘et solidt grundlag’ at blive bygget på.

LÆS OGSÅ: FDM støtter nyt forbud mod tusindvis af biler i Danmark

Oliver Hoffmann ville ikke sige meget mere om R8’eren. Han ville heller ikke svare på, hvornår sportsvognen lander ude hos forhandlerne. Det samme gælder en kommende Audi TT.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:

Artiklen fortsætter her:

Den tekniske direktør siger dog, at R8’eren er under udvikling, og at Audi vil kunne præsentere den ‘på et tidligt stadie i SSP-platformens levetid’.

For at sætte det lidt i perspektiv regner Volkswagen med, at den kommende Volkswagen Golf 9 er den første bil på platformen i 2028.

Så en ny Audi R8 er altså ikke lige rundt om det næste gadehjørne. Produktionen af den nuværende Audi R8 kører da videre lidt endnu. Nemlig på Böllinger Höfe-fabrikken i Neckarsulm i Tyskland.

Reklameblok:


Men produktionen stopper inden årets udgang. Men når afløseren er klar, er det ikke sikkert, Audi genbruger modelnavnet R8.

Til gengæld siger Volkswagen-gruppens administrerende direktør Oliver Blume, at SSP-platformen giver mulighed for mange hestekræfter. Den øverste chef regner med biler der har op til 1.700 hestekræfter.


Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over ni år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Reklame:

Nyeste artikler

Reklame:

Motorsport

Læs også

Husk det nu

Reklame:

Har du læst?

Gratis artikler

Har du læst?