DeLorean sagsøger filmselskab: “De skylder for 25 år”

Historien om John DeLoreans fallerede men på samme tid genrejste bilmærke er blevet mere kompliceret. Nu venter – endnu – et søgsmål.

DeLorean Motor Company, det mærke som juridisk genopstod efter lukningen af det oprindelige DeLorean-mærke, har sagsøgt det amerikanske filmselskab Universal. Bil-folkene mener, de er blevet snydt for souvenir-royalties. Og det lige siden 1997. Det skriver LA Times.

Annonce for Danmarks største bilmesse:

Oprindeligt indgik DeLorean – altså det første – en aftale med filmselskabet om brugen af modellen DMC-12 til reklamefremstød for filmene i Back to The Future-serien. Aftalen, som blev indgået i 1989, var og er, at DeLorean skal have 5 procent af overskuddet fra alt DMC-12-merchandise.

LÆS OGSÅ: Kørelærer smadrer 5 biler og skolevognen – eleven sad ved siden af

Men nu siger det nye DeLorean, at Universal er holdt op med at betale. Og det har filmselskabet faktisk ikke gjort siden 1997. Det selvom filmfolkene gentagende har brugt DMC-12 som led i deres markedsføring. Det skete blandt andet med filmen Ready Player One i 2018.

Reklameblok:Reklamelink:
Er kæresten trist og sur? Bare rolig, her er den rette kur!

Der er bare det problem, at Universal aldrig har fået tilladelse til at bruge bilen i den film. I hvert fald ikke ifølge DeLorean. Med stævningen håber mærket at kunne kortlægge, præcist hvor meget Universal skylder i royalties.

Stephen Wynne, en iværksætter fra Texas, har ejet rettighederne til DeLorean Motor Company de sidste 27 år. Det seneste vi har hørt fra og om DeLorean er konceptbilen Alpha5. Det skete tilbage i maj, da man viste bilen frem på en udstilling i USA.

Reklamelink:
Skal kæresten forkæles med lækkerier? Så klik her og se mere!

Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over otte år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk