Colin McRaes tidligere rallybil kan blive din


Altså én af Colin McRaes tidligere rallybiler. Denne var tæt på WRC-mesterskabet med skotten bag rattet i 2001.

Colin McRae døde desværre alt for tidligt. Heldigvis lever legenden om ham videre i rallysporten. Og nu kan du komme helt tæt på ånden efter den lynhurtige – og frygtløse – skotte. Den Ford Focus, som McRae næsten kørte til et WRC-mesterskab i 2001, kan nemlig blive din.

Når vi siger næsten, er det, fordi McRae var ude for en uhyggelig ulykke i England. Det smadrede ikke bare bilen men kostede også Ford og McRae det samlede mesterskab det år. Ærkefjenden fra Subaru – som McRae faktisk også kørte for senere hen – endte med at vinde med bare to point.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
LÆS OGSÅ: Kørte 228 km/t og fik Lamborghini konfiskeret – ‘Danmark har stjålet mi bil’

Men selvom VM-titlen smuttede, og man ikke skulle tro, det kunne lade sig gøre at få en bil ud af Ford’en igen, blev faktisk genopbygget. I dag skal den koste mellem 300.000 og 350.000 pund, vurderes det. Auktionen finder sted i London lørdag 5. marts.

For de penge – altså et sted mellem 2,6 og 3,1 millioner kr. –  får du foruden historien en bil med firehjulstræk, en to-liters motor og lige omkring 300 hestekræfter.  Alt sammen bygget efter reglementet som det nu så ud dengang for 21 år siden.

Klik ‘NÆSTE SIDE’ for at se billeder af bilen.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
NÆSTE SIDE
Boosted.dk er Danmarks største site om biler. Vil du i kontakt med os? Skriv til boosted@boosted.dk