Bliver Danmark første land i verden? Kører speedway på strøm

e-Speedway

Det lille ‘E’ sniger sig ind alle steder. Og du kender nok allerede Formula E, hvor drivkraften er en elmotor. Nu er tiden snart inde til E-Speedway.

Vi indrømmer gerne, at lyden i motorsport er en del af oplevelsen. Men omvendt er vi efter utallige samtaler med personalet på landets racerbaner også klar over den store udfordring, som lyden på en bane giver i forhold til naboklager.

Det samme gør sig gældende ved de tohjulede som eksempelvis speedway. Her er lyden utvivlsomt en faktor, når der skal gives gas rundt omkring i landet. Men hvad kan man gøre ved det?

Det er folk som Michel Riis Eriksen ved at finde en løsning på. Han er co-founder af Switch Motorcycles og E-Speedway i Danmark.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
“Motorsport er udfordret på internationalt plan grundet forskellige barrierer som driftsomkostninger, miljø- og støjkrav og kompleksiteten for den nye generation. Jeg startede selv med speedway tilbage i 1987. Men jeg har længe drømt om at gøre speedway elektrisk. Jeg kender selv de utroligt store udgifter og banernes udfordringer med miljøregler”, forklarer Michel.

“Speedway er blevet en elitesport, hvor der kræves alt for mange penge for at være med. Sporten er blevet halveret siden 1990 grundet økonomi og miljøregler. Flere klubber har svært ved at stille med et hold – eller bare at samle nok folk til en almindelig træningsaften. Der er alt for meget talentmasse, som går tabt. Jeg vil gentænke motorsport og give den nye generation en billigere og grønnere måde at dyrke motorsport på”, for klarer Michel.

Ses vi til Auto Show?


Danmarks Motor Union er i skrivende stund ved at godkende de unikke el-cykler til at dyste mod de normale cykler. Som det første land i verden. Spændende.

Og hvis du rynker på næsen og tænker, at den slags speedway med elmotorer bliver kedeligt – så se lige med herunder:

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
 

Vis dette opslag på Instagram

 

Et opslag delt af Michel Riis Eriksen (@michelriis)

 

Vis dette opslag på Instagram

 

Et opslag delt af Michel Riis Eriksen (@michelriis)

 

Vis dette opslag på Instagram

 

Et opslag delt af Michel Riis Eriksen (@michelriis)

Kasper Erling er redaktionschef og medejer af Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 20 år. Email: ke@boosted.dk