Reklame:

Bilmærke skrotter Danmarks mest solgte bil

Der var engang, du ikke kunne sparke dig frem i trafikken uden at se en ny UP!-trilling trille rundt. Siden er der blevet længere imellem dem, og nu er det snart slut.

UP! var et kæmpe hit for Volkswagen. UP-trillingerne hos Volkswagen, Skoda og Seat udgjorde Danmarks mest solgte bil i et helt årti.

Men nu er det snart slut. Faktisk har Volkswagen, der som det sidste mærke holdt fast i UP!-konceptet, allerede lukket samlebåndet ned.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:

Artiklen fortsætter her:

De sidste eksemplarer af bilen rullede ifølge Autocar af samlebåndet på Volkswagens fabrik i Bratislava, Slovakiet.

Hele 12 år i produktion blev det til. Altså med mindre pauser for den elektriske udgave e-UP!

Volkswagen har endnu ikke bekræftet nyheden. Men en afløser venter heller ikke lige rundt om hjørnet. Den er tyskerne først klar med, når det mindste medlem af ID.-familien, ID.1, kører ud på vejene i 2026/2027.

En hurtig Google-søgning viser, at Volkswagens danske importør stadig har UP! på programmet. Den findes dog ikke som lagermodel, og det er ikke lige til at bestille en ny.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:

Artiklen fortsætter her:

Hos VW i England, Frankrig og Tyskland er der dog stadig modeller på lager. Men det må så afgjort været noget af det sidste.

Da Volkswagen UP! kom frem i 2012 kostede den lige omkring 90.000 kr. for den mest skrapede udgave. Det er senere – og af flere omgange – blevet UP!-justeret (get it?, red.) så bilen endte med at koste fra 163.000 kr.


Reklameblok:


Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over ni år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Reklame:

Nyeste artikler

Reklame:

Motorsport

Læs også

Husk det nu

Reklame:

Har du læst?

Gratis artikler

Har du læst?