Bilist snuppet med VANVITTIG promille

Arkivfoto: presse-fotos.dk

Ifølge sundhed.dk nærmer man sig døden med den promille.

Man risikerer en komalignende tilstand med så høj én promille. Alligevel satte en 62-årig mand sig lørdag aften bag rattet med en vanvittigt høj promille. Det skriver Nordjyske.

Manden blev stoppet, efter at en borger havde set ham kørende slingrede ned ad Hobrovej i Støvring.

– Han havde en udåndingspromille på næsten tre, og da vi efterfølgende kontrollerede igen på Politigården, var promillen steget til 3,18, siger vagtchef i Nordjyllands Politi Thomas Ottesen til mediet.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Den 62-årige blev derfor sigtet for den helt grove form for spirituskørsel. Nemlig det som sidestilles med vanvidsbilisme. Af samme grund tog Nordjyllands Politi også både bil og bilnøgler fra manden på stedet, hvor han blev stoppet.

Politiet går nu efter at få en dommer til at konfiskere bilen på statens vegne. Ud over at manden formentlig ikke ser noget til bilen igen, kan han formentlig ‘se frem til’ en klækkelig bøde, en lang periode uden kørekort og en fængselsstraf.

Hvor streng en straf, manden skal mødes med, skal en blodprøve – for at fastlægge den præcise promille – være med til at afgøre.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk