Bilist fik 880 kr. i bøde, fordi cykelholderen var tom


I Danmark må hverken den forreste eller bagerste nummerplade være tildækket, så den er ulæselig. Sådan er det også i Canada.

Det fik Oscar Castellanos lært, da han fornylige fjernede de cykler, som han og konen har bag på deres bil – en Mazda CX-5. For kort efter blev han vinket ind til side af en politibetjent, som fortalte Castellanos, at Mazdaens bagerste nummerplade var uaflæselig.

Og det koster nu Oscar Castellanos 162 canadiske dollars svarende til 880 danske kroner. Surt, men han skal være glad for, at han ikke blev stoppet af en dansk betjent på dansk asfalt. For så havde det kostet endnu mere.

Færdselsloven siger nemlig, at ingen nummerplade må være uaflæselig. Sker det alligevel, fordi eksempelvis en tom cykelholder hænger i vejen, løber bøden op i 1.000 danske kroner.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:Oscar Castellanos forklarer selv, at han – indtil han blev stoppet af politiet – ikke vidste, han gjorde noget forkert.

– Jeg er sikker på, at jeg ikke er den eneste, der har en cykelholder bag på bilen på den måde, og nu er jeg ikke engang sikker på, hvordan jeg skal fragte min cykel rundt fremover, siger han til CTV News.

 

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk