Audi tvinges til at lukke ordrebøgerne i Europa

Foto: Audi

En høj efterspørgsel hænger dårligt sammen med de usikkerheder i forsyningerne, som krigen i Ukraine giver.

Audi har lukket samtlig ordrebøger på nye plugin-hybrider i Europa. Det meddeler bilproducent lørdag. Det sker som endnu en kedelig konsekvens af den russiske invasion i Ukraine. Tyske Automobilewoche skriver, at Audi lukker ordrebøgerne definitivt  hybridbiler den 10. marts.

– På grund af høj efterspørgsel samt situationen i Ukraine er hele vores produktionsvolumen for Audi plugin-hybrider allerede opbrugt, forklarer en Audi-talsmand til mediet.

Ud over disse trin vil Audi sætte produktionen af ​​A4 og A5 på pause fra 7.-11. marts, det samme vil ske for modellerne A6 og A7 i dagene fra 7.-18. marts. Andre bilproducenter i Volkswagen-koncernen, herunder Porsche og VW, drosler deres produktion i Tyskland ned. Også som følge af det russiske angrebe på Ukraine.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Her på Boosted kunne vi tidligere i denne uge fortælle, hvordan også BMW er ramt af krigen. Tyskerne får nemlig mange af sine hyperavancerede ledningsnet fra en fabrik i det vestlige Ukraine, som på grund af krigen er lukket ned. Udover forsyningsproblemer meddelte mange bilproducenter i mandags, at man ville stoppe med at sende biler til Rusland. Heriblandt Volvo.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk