Reklame:

Audi siger farvel: Vi bygger kun 100 RS-modeller

Den lille Audi er snart fortid, men inden vi når så langt, venter der 100 specialmodeller af TT’eren.

Den har været på vejene siden 1998. Men næste år er det slut. Men ikke før, fabrikken i Ingolstadt har sendt 100 special-udgaver på vejene. De skal alle sammen bygges på basis af topmodellen TT RS.

LÆS OGSÅ: Danske bilister enige – her de værste i trafikken

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:

Artiklen fortsætter her:

Af de 100 bliver 89 venstrestyret, mens englænderne får 11 højrestyrede eksemplarer. Bilen får navnet  Iconic Edition, og alle biler udstyret med Audis ‘aerokit’, RS-sæder i et mix af nappa-læder og alcantara og så selvfølgelig den ikoniske 2,5-liters rækkefemmer.

Med turbo yder bilen 400 hestekræfter og 480 Nm – præcis som den ‘almindelige’ TT RS i øvrigt. Med syvtrins dobbeltkoblings-gear går bilen fra 0 til 100 km/t på 3,7 sekunder, og den stopper ikke før en fabriks-monterede begrænser sætter ind ved 280 km/t.

Så er der det med prisen. Vi har næsten ikke lyst til at skrive det. Men here goes.. Bilen får en pris på 113.000 euro. Det svarer til 840.000 danske kroner uden afgifter.

TT RS er ikke på programmet hos den danske importør. Så skal vi se en af de absolut side af slagsen på danske veje, skal vi håbe, at en entusiastisk sjæl importerer en selv.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:

Artiklen fortsætter her:

Reklameblok:Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over ni år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Reklame:

Nyeste artikler

Reklame:

Motorsport

Læs også

Husk det nu

Reklame:

Har du læst?

Gratis artikler

Har du læst?