AFSLØRET: Kommune lader elbiler op med dieselgeneratorer

Foto: Amager Ressourcecenter/PR

Den grønne profil har i den grad fået ridser i lakken. Kommunen kalder selv sagen for ‘uheldig’.

Nogle af skraldebilerne i Københavns Kommune kører egentlig på strøm. Men de lades op med dieselgeneratorer. Det kunne MobilityWatch afsløre i sidste uge. Det er skraldebiler fra det kommunalt ejede renovationsfirma Amager Ressourcecenter som lader sine biler op med strømmen fra dieselgeneratorer.

Annonce for Danmarks største bilmesse:

Selskabet forklarer sig med, at man i forbindelse med etableringen af den øvrige ladeinfrastruktur til skraldebilerne opdagede et behov for at lynlade. Og det kan altså kun klares med dieselgeneratorerne.

Derfor så Amager Ressourcecenter sig “nødsaget” til at leje to dieselgeneratorer til formålet. Selskabet understreger, at hovedparten af opladningen på lastbilerne dog foregår via elnettet.

Helena Nielsen, der chef for affaldsindsamling hos ARC, kalder sagen ‘uheldig’.

Reklameblok:Reklamelink:
Er kæresten trist og sur? Bare rolig, her er den rette kur!

– Det havde da været federe at have de andre ladere. Nu er de på vej, og så kan vi jo sende dieselgeneratorerne videre i systemet, når vi har dem, siger hun til mediet.

I alt har kommunerne København, Frederiksberg, Dragør, Hvidovre og Tårnby bestilt 120 skraldebiler, som skal køre på ‘grøn’ strøm.

 

Reklamelink:
Skal kæresten forkæles med lækkerier? Så klik her og se mere!

Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over otte år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk