Annonce:

På denne dag bliver det dyrere at tanke diesel

Lige om lidt bliver det dyrere for danske bilister at tanke diesel.

Vi ved ikke, hvor meget. Men at dieselen kommer til at stige i pris, er så godt som sikkert. Som vi før har kunnet fortælle her på Boosted, bliver det nemlig forbudt at handle med russisk olie fra søndag 5. februar.

LÆS OGSÅ: Vejdirektoratet: Dette forbud i trafikken virker

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Forbudet gælder bl.a. i samtlige af EU’s 27 medlemslande. Og det er noget især de danske dieselbil-ejere kommer til at mærke på pengepungen. Der er simpelthen ikke nok diesel til, at Europa kan klare sig uden russisk olie.

– De nye sanktioner vil især ramme det europæiske dieselmarked. Indtil nu har markedet i vores opfattelse været alt for ukritisk selvtilfreds med udviklingen, og derfor er priserne foreløbigt ikke gået i vejret, siger Arne Lohman Rasmussen, chefanalytiker ved Global Risk Management, til Børsen.

EU alene kan klare 5 millioner af de 6,4 millioner tønder diesel, der dagligt forbruges inden for unionens grænser. Rusland leverer yderligere 700.000 tønder. Men de mange hundredetusinde tønder kommer altså snart til at mangle.


Annonce:

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler