Vejdirektoratet: Dette forbud i trafikken virker

Foto: presse-fotos-dk

Det har i mange år været forbudt på flere motorvejsstrækninger i Danmark. Og nu mener Vejdirektoratet at kunne se en effekt af forbuddet mod ‘elefantoverhalinger’.

Det tager lang tid og er irriterende for alle andre. Og så er det faktisk også forbudt for lastbiler at overhale hinanden på flere veje i Danmark. Et forbud som Vejdirektoratet nu mener at kunne se effekten af.

Besøg vores annoncør:Monster Trucks

Den seneste udvidelse af forbuddet kom i 2019, her blev det forbudt for lastbiler at overhale på endnu flere kilometer af det danske motorvejsnet. Forbuddet gælder som regel i myldretiden fra klokken 06.00-09.00 og igen fra 15.00-18.00.

LÆS OGSÅ: Lovede at skrotte vildt fartbump med faldlem – men – “der var for travlt”

Sker det alligevel, og er det noget politiet opdager, venter der en bøde på 1.500 kr. til chaufføren. Som det er nu, er de såkaldte elefantoverhalinger forbudt på 230 kilometer motorvej herhjemme. Og det er noget der virker, bemærker Vejdirektoratet.

Reklameblok:– Lastbilernes gennemsnitshastighed er faldet med en til halvanden kilometer i timen, og der er også sket et ret stort fald i antallet af lastbiler i venstre vognbane.

– Vi har snakket med trafikanterne, og de er meget tilfredse med overhalingsforbuddet, fordi de oplever, at det giver en mere glidende trafikafvikling, og der er færre forsinkelser for dem, siger Niels Boesgaard Lauridsen, der er civilingeniør i Vejdirektoratet, til TV2 Øst.

Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over otte år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk