Denne diesel og benzin forbydes 5. februar

Arkivfoto: presse-fotos.dk

EU har bestemt sig for, at det skal være helt slut med dieselolie og benzin fra Rusland. Derfor har man lige nu travlt med fylde lagrene. 

EU er ikke færdige med at sanktionere Rusland. Den 5. februar rammer endnu et handelsforbud. Fra den søndag bliver det nemlig forbudt for alle i EU købe dieselolie og benzin fra Rusland. Det skriver Reuters.

Besøg vores annoncør:Monster Trucks

LÆS OGSÅ: Vejdirektoratet: Dette forbud i trafikken virker

Af samme grund har diverse energiselskaber travlt med at fylde deres lagre med det russiske brændstof, mens den form for handel endnu er tilladt. EU har besluttet at bandlyse importen af russisk olie i et forsøg på at ramme Putins krigsmaskine på økonomien.

Tilbage i december trådte et prisloft på russisk olie ligeledes i kraft. Det har siden betydet, at russisk olie ikke har måttet sælges i EU, Australien og G7-landene, hvis det kostede 60 dollars eller mere pr. tønde.

Reklameblok:Rusland skal med mod-forbud
Rusland slår dog på en måde først. For allerede fra den 1. februar forbyder Rusland eksporten af olie til lande som håndhæver prisloftet. Heriblandt Danmark.

–  Vi kommer simpelthen ikke til at sælge til lande, der tager den slags beslutninger, sagde den russiske præsident under et topmøde i Kirgisistans hovedstad, Bisjkek, tilbage i december sidste år.

Russernes eksportforbud vil vare i fem måneder. Modsat har EU ikke sat nogen udløbsdato på forbuddet, som blev vedtaget i maj sidste år. Selvom EU’s import af russisk olie allerede er reduceret med 50 procent, så er Rusland stadig den langt største leverandør af olie til Europa.

Reklameblok:

Skal EU være helt uafhængig af russisk olie, skal man på anden måde sikre sig mellem 500 og 600.000 tønder råolie om dagen. Tilbage i november sidste år blev centrale lagre i Holland ‘kun’ fyldt med 215.000 tønder om dagen.

 

Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over otte år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk