3 årsager til at vi elsker Peugeot Sport

Peugeot Sport
Foto: Peugeot Sport

De fleste kender navnet Peugeot for de tusindvis af små og store familiebiler, der drøner rundt på de danske landeveje. Men det franske bilmærke er så meget mere end hverdagsbiler – takket være deres Peugeot Sport-afdeling. Her er 3 årsager til at elske dem.

I 1981 blev Jean Todt (ja, den Jean Todt!) bedt om at starte en motorsportsafdeling under PSA Peugeot Citroën, som virksomheden hed dengang. I 1984 debuterede de med en Peugeot 205 Turbo 16 i Gruppe B, hvor selveste Ari Vatanen vandt sin først sejr i Rally Finland. Så bliver det næppe mere legendarisk.

Siden 80’erne har Peugeot Sport deltaget med stor succes i stort set alle grene af motorsport i det meste af verden. Fra WRC og touring cars til Formel 1 og Le Mans. Så der har været rigeligt med spændende øjeblikke i Peugeot Sports 40 år lange historie.

Herunder får du tre årsager til, at vi her på Boosted-redaktionen stadig er vilde med Peugeot Sport – og fortsat vil være det i mange år!

1: Altid klar på ekstreme projekter

Peugeot Sport
Foto: Peugeot Sport

Peugeot Sport har aldrig været blege for at gå efter toppen. Bogstaveligt talt. Det er da også lykkedes dem flere gange – blandt andet i WRC og på Pikes Peak. Bilen herover er en kraftigt ombygget Peugeot 208 i en særlig T16-udgave. Den har 875 hk, og med Sébastien Loeb bag rattet satte den rekord på Pikes Peak i 2013 med en tid, som var halvandet minut hurtigere end den hidtidige rekord. Se video her!

2: Hypercar med to danskere bag rattet

Peugeot Sport
Foto: Peugeot Sport

I 2019 annoncerede Peugeot Sport, at de vil deltage i FIA World Endurance Championship i 2022 i den særlige Hypercar-klasse, hvor bilen er en hybridracer med en 2,6-liters V6’er med twinturbo og en elmotor på 200 kW. Det særligt fede for os danskere er, at hele to danskere skal køre med i den specielle Peugeot. Både Mikkel Jensen og Kevin Magnussen er på holdet. Læs mere her!

3: Helt fremme i Danmark og Sverige

Brian Madsen Sport
Foto: Kim Gripping, Brian Madsen Sport

Det er ikke kun i det store udland, at Peugeot Sport har godt fat i de øverste hylder af professionel motorsport. Også herhjemme står der Peugeot Sport på mange seriøse racerbiler. Brian Madsen Sport er officiel partner på alt med Peugeot Sport i Danmark og Sverige. Og tager du til enten TCR eller DM i rally møder du flere biler fra Brian Madsen Sport. Navne som Casper Elgaard, Gustav Birch, Kim Madsen, Christian Kastberg Jensen, Mathias Christiansen og Mikkel Njor skal du holde godt øje med i år.

Vil du læse mere om Peugeot Sport i Danmark? Så foregår det lige her: www.brianmadsensport.com

Kasper Erling er redaktionschef og medejer af Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 20 år. Email: ke@boosted.dk