25-årig idømt fængselsstraf for ulovligt gaderæs

Efter den nye lov om vanvidsbilisme trådte i kraft i marts, har den samme 28-årige mand fået konfiskeret tre biler. Men det rør ham ikke.
Foto: Rigspolitiet/ PR

Retten i Glostrup har frakendt en 25-årig mand førerretten, give ham en bøde og fængselsstraf for særlig hensynsløs kørsel. 

I maj sidste år blev en 25-årig mand snuppet for at deltage i et gaderæs i et industriområde Glostrup, men det er først nu, han er dømt. Helt præcist faldt dommen 30. november.

Og Retten i Glostrup har ikke set med milde øjne på mandens gering. På  Ejby Industrivej i Glostrup blev manden målt til at køre mindst 110 km/t, hvor den højst tilladte hastighed er 60 km/t.

For det skal den 25-årige nu af med kørekortet i ét år, ligesom han skal af med 10.500 kr. til statskassen. Og hvis han ikke overholder en række betingelser, kan han se frem til en måneds tid bag tremmer.

Artiklen fortsætter efter reklamerne:Den 25-årige er dømt efter paragraffen i færdselsloven om særlig hensynsløs kørsel. Tilbage i maj sidste år var han allerede betinget frakendt førerretten.

– Vi mente, at ræsets samlede omstændigheder faldt ind under “særlig hensynsløs kørsel” og lagde op til en frihedsstraf, som lovgivningen giver mulighed for – og det fulgte retten, siger specialanklager Charlotte Møgelhøj i en pressemeddelelse udsendt af Københavns Vestegns Politi.

Politiet kan beslaglægge flere biler

Artiklen fortsætter efter videoen:

Men at den 25-årige nu er dømt, får også konsekvenser for andre end ham. Afgørelsen fra Glostrup åbner nemlig for, at politiet kan beslaglægge flere biler.

– Konsekvensen af denne dom er, at politiet fremover kan beslaglægge biler, der kører gaderæs med mange tilskuere, selvom hastighedsoverskridelsen er under 100 procent, siger Charlotte Møgelhøj

 

 

 

 

 

Reklame-video:


Bjørn Skjærup er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? så skriv til bj@boosted.dk