20 år efter drabet: Biggie Smalls døds-SUV til salg for vanvittigt beløb

317728

Da den amerikanske rapper The Notorious B.I.G i 1997 blev dræbt, var han passager i en GMC SUV. Bilen er nu til salg for svimlende millionbeløb i USA

Du har måske knap nok hørt om GMC. Det amerikanske General Motors-mærke er da heller ikke ret kendt herhjemme. Men måske hjælper det at nævne den afdøde rapper The Notorious B.I.G. alias Biggie Smalls i den sammenhæng.

Da musikeren med det borgerlige navn Christopher Wallace d. 9 marts 1997 blev dræbt i et driveby-skyderi, sad han nemlig i passagersiden i SUV-modellen Suburban. Ret præcist 20 år efter mordet er køretøjet dukket op med et vanvittigt prisskilt på siden momentsintime.com. 

Firmaet kan altså nu udbyde bilerne, som to af Amerikas største rappere udåndede i. Momentsintime er det samme firma, som i februar udbød den ligeledes afdøde rapper Tupac Shakurs sidste ‘ride’ – en sort BMW E38 750iL – til salg.

Ingen er nogensinde dømt for mordene på hverken Tupac eller Biggie Smalls. Derimod spekuleres der stadig i, om sidstnævnte stod bag kugleregnen, som året før hans egen død tog livet af Tupac Shakur. Smalls og Shakur blev især fjender efter Tupac-nummeret ‘Hit ‘Em Up’, hvor Shakur synger om lagengymnastik med Biggies kone, Faith Evans.

SOLGT TIL INTETANENDE FAMILIE
Prisen for BMW’en er svimlende 1.5 millioner dollar eller 10,5 million danske kroner. Det samme mener momentsintime.com. at kunne få for bilen, Biggie Smalls drog sit sidste suk i. Ifølge mediet Carscoops.com blev GMC’en efter Biggie Smalls død solgt på en auktion i august 1997. Familien, der købte bilen, fik dog først endelig vished for, hvad de havde købt, da en privatdetektiv gjorde dem det klart otte år efter.

Passagerdøren med de mange skudhuller i blev før auktionen beslaglagt som bevismateriale af amerikansk politi og udskiftet med en ny. Det eneste, som vidner om drabet, er derfor en sele, som blev perforeret af en kugle. Det havde familien, der købte bilen, bare ingen anelse om.

Nu vil familien sælge bilen, som de har ejet de sidste 20 år og kørt 183.465 kilometer i. De har også bedt politiet om at returnere den famøse dør, så den kommende ejer kan få den fulde historie med. Det er så lige spørgsmålet, om der overhovedet findes en køber med 1,5 milloner på bankbogen til en 21 år gammel bil, der uden specifkke historien ellers er rimelig kedelig.

I GALLERIET HERUNDER KAN DU SE BILEN OG PAPIRERNE, DER DOKUMENTERER, AT DET ER DEN, BIGGIE SMALLS DØDE I.

3DEF250500000578-4280648-image-a-74_1488595904512
Skudhullerne efter drabet i marts 1997

Reklame: