WHAT?! P-plads sat til salg for 2,3 millioner kr.

Parkering i de større byer er Helvede på jord. Sådan er det i Danmark og i USA, hvor en underjordisk p-plads er sat til salg for vanvittigt mange penge.

Parkering i de større byer er Helvede på jord. Sådan er det i Danmark og i USA, hvor en underjordisk p-plads er sat til salg for vanvittigt mange penge.

Hvor meget vil du give for visheden om, at din bil ikke er tvunget til at parkere på gaden, hvor den næste idiot kan vade forbi hvert øjeblik? Tænk lige over det en gang.

Altså mens vi fortæller dig, at en ejendomsmægler i Boston, USA, har sat én parkeringsplads til salg. Ja, én. Altså til den nette sum af 375.000 dollars.

Skal vi veksle med dansk mønt, skal vi altså lige pt. finde 2,3 millioner kr. frem. Altså for brugsretten til denne éne parkeringsplads. Det, synes vi, får selv priserne på p-licenser i København til at blegne.Ikke desto mindre gør prisen, at parkingspladsen koster lige så meget som et gennemsnits-hus i USA. Altså pånær lige i byer som Boston, hvor huspriserne ligger op mod 75 procent over gennemsnittet i USA.

Her sikker priserne helt af
Omvendt er det en p-plads i Columbus-området, der er et af Bostons absolut fineste. Som en eller anden ejendomsmægler helt sikkert ville sige.

Men det er ikke alt. Prisen for parkeringspladsen skal måske også forklares med, at den ligger under en gammel men meget flot kirke, som dog blev lavet om til lejlighedskompleks for nogle år siden.

Og så er det faktisk lige før, at vi vil sige, at p-pladsen er billig. I hvert fald sammenlignet med lejlighederne i komplekset. Avisen Boston Herald skriver, at en af lejlighederne fornyelig blev solgt for intet mindre end 6,3 millioner dollars. Det er godt 40 millioner kroner.

 Bjørn Skjærup er journalist og webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Email: bj@boosted.dk