VW nægter: Vi sælger ikke Lamborghini

VAG-toppen nægter, at Lamborghini er til salg

VAG-koncernen har svaret på den Bloomberg-rapport, der mener at vide, at tyskerne er godt i gang med at sælge Lamborghini eller gøre mærket selvstændigt.

Det passer ikke, lyder det kontante svar, som nyhedsbureauet Reuters har citeret en VW-talsmand for søndag.

– Der ingen planer om at sælge Lamborghini eller gøre mærket selvstændigt, spekulationerne om det er grundløse, siger talsmanden.

Modsat hævder Bloomberg, at det er VW-toppens ønske om at strømline koncernen mere, der har fået tankerne om at skære mærker som Skoda og Lamborghini fra porteføljen sat i gang.


LÆS OGSÅ: Mekanikers annonce går viralt: Pis af!

Det er da heller ikke mere end en måned siden, at VW-chef Herbert Diess udtalte, at han gerne ser koncernens værdi stige fra de nuværende 89 milliarder dollar til 220 milliarder dollar allerede i 2030. En mulighed for den vækst kunne netop være at sælge det italienske superblismærke fra.

Mærket vurderes at være op mod 11 millarder dollar værd i øjeblikket. Spoles tiden tilbage, har Lamborghini levet en – trods modeller som den succesfulde Miura – omtåget tilværelse. Det var først, da VAG-gruppen købte mærket i 1998, at der kom styr på økonomien.

Før da havde Lamborghini både været ejet af Chrysler og en malaysisk investorgruppe.

 


Reklame: