Vognmand mister taxa: Chauffør kørte alt for stærkt

En taxavognmand mister sin bil, fordi hans chauffør kørte med en hastighed, der kan kategoriseres som vanvidskørsel.

En taxavognmand mister sin bil, fordi hans chauffør kørte med en hastighed, der kan kategoriseres som vanvidskørsel.

Få dage efter skærpelsen af færdselslovens bestemmelser om vanvidskørsel tilbage i marts røg en taxachauffør i fælden. Københavns Byret har afgjort, at det nu skal koste vognmanden bilen.

Det skriver Ritzau.

Lidt efter midnat 3. april blev en Mercedes fra Dantaxi målt til at køre 124 kilometer i timen på en strækning af Helsingørmotorvejen. Den højst tilladte hastighed var på det tidspunkt 60 kilometer i timen.Selv mente chaufføren at han havde kørt 73 km/t. I retten forklarede han, at han var i chok, da en betjent bad ham slukke motoren og aflevere nøglerne.

Det fremgår af dommen, at chaufføren frakendes førerretten i tre år. Desuden skal han afsone 20 dages fængsel, oplyser byretten.

Det er første gang, at en taxavognmand mister sin bil, fordi en ansat har kørt vanvidskørsel. Men det er muligvis ikke sidste gang. Lige nu ruller en anden sag fra september også i retssystemet. Her blev en taxachauffør snuppet med 108 km/t i en by-zone i Vallensbæk.

Fra 31. marts til og med 20. september i år er der beslaglagt 510 køretøjer i sager om vanvidskørsel. Det viser tal fra Rigspolitiet.Bjørn Skjærup er journalist og webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Email: bj@boosted.dk