Vidste du..: sæderne i en Skoda Enyaq er lavet af plastikflasker

Der går 318 plastikflasker på én Skoda Enyaq. Det alternative materialevalg er en del af Skodas jagt på Co2-neutralitet i 2030.

Der går 318 plastikflasker på én Skoda Enyaq. Det alternative materialevalg er en del af Skodas forsøg på at være et Co2-neutralt mærke i 2030. 

Hvis du vil gøre noget godt for miljøet, så skal du måske købe en Skoda. Det tjekkiske ben af VAG-gruppen vil i hvert fald gerne fortælle, at de har genbrugt 318 plastiskflasker for at lave sæderne i SUV’en Enyaq.

Škoda har allerede fortalt, at mærket vil være CO2-neutralt ved udgangen af dette årti. Det er en ambitiøs plan, og for at komme dertil gør tjekkerne altså tilsyneladende allerede nu mere end bare at lave elbiler fremfor biler med forbrændingsmotor.Noget af løsningen er altså at bruge genbrugsplastik til at lave kabiner. Og faktisk en god del mere. Tjekkerne har brugt genbrugsplastik til at lave sæder, instrumentbord og “motordækslet” over batteripakken i Enyaq iv. Mærket siger, at man bruger 13 kilo genbrugsplastik til hver bil.

Eller hvad der svarer til 318 plastikflasker pr. bil.

Hvad synes du om idéen? Del din mening i kommentarfeltet på vores Facebook-side.Bjørn Skjærup er journalist og webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Email: bj@boosted.dk