Skoda stopper produktionen: 10.000 biler mangler at blive bygget færdige

Mandag lukkede Skoda ned for næsten alle sine samlebånd. Produktionen skal stå stille i to uger, oplyser fabrikken.

Mandag lukkede Skoda ned for næsten alle sine samlebånd. Produktionen skal stå stille i to uger, oplyser fabrikken.

Der mangler i den grad mikrochips. Det har især kunnet mærkets i bilindustrien, hvor mange bilfabrikker – siden coronapandemien brød ud – har kæmpet med at kunne lave nye biler helt færdige.

Der mangler mikrochips, og de få chip-producenter på verdensplan kan ikke følge med efterspørgslen.

Det betyder, at kedelige konsekvenser har ramt VAG-gruppens tjekkiske ben. Mandag lukkede Skoda ned for alle pånær ét af sine samlebånd. Det skriver Reuters.Nedlukningen varer i to uger. Den tid, som altså ikke skal bruges på at producere nye biler, vil fabrikken i stedet på at skrabe dele sammen, så 10.000 ufærdige Skoda’er kan forlade fabrikken som hele biler.

Ufærdige biler skal samles
Skoda er Tjekkiets største eksportør, og allerede tidligere på måneden advarede fabrikken om, at man ville skære kraftigt ned på eller helt indstille produktionen af nye biler resten af 2021.

Der er simpelthen ikke nok mikrochips på Skodas fabrikker.

– Skoda Auto har haft problemer med en stor mangel på nødvendige komponenter, hvilket har tvunget virksomheden til at begrænse produktionen gevaldigt i de seneste par uger, udtaler Skodas talsmand Tomas Kotera ifølge Reuters.Bjørn Skjærup er journalist og webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Email: bj@boosted.dk